Откровение Иоанна Богослова, глава 13

  1. И стах на песце морстем: и видех из моря зверя исходяща, имуща глав седмь и рогов десять, и на розех его венец десять, а на главах его имена хулна.
  2. Зверь, егоже видех, бе подобен рыси, и нозе ему яко медведи, и уста его яко уста львова: и даде ему змий силу свою и престол свой и область великую.
  3. И видех едину от глав его яко заколену в смерть, и язва смерти его исцеле. И чудися вся земля вслед зверя, и поклонишася змию, иже даде область зверю,
  4. и поклонишася зверю, глаголюще: кто подобен зверю и кто может ратоватися с ним?
  5. И дана быша ему уста глаголюща велика и хулна, и дана бысть ему область творити месяц четыредесять два.
  6. И отверзе уста своя в хуление к Богу, хулити имя его и селение его и живущыя на небеси.
  7. И дано бысть ему брань творити со святыми и победити я: и дана бысть ему область на всяцем колене и на языцех и племенех.
  8. И поклонятся ему вси живущии на земли, имже не написана суть имена в книгах животных агнца заколенаго от сложения мира.
  9. Аще кто имать ухо, да слышит.
  10. Иже аще в пленение ведет, в пленение пойдет: аще кто оружием убиет, подобает ему оружием убиену быти. Зде есть терпение и вера святых.
  11. И видех инаго зверя восходящаго от земли, и имеяше рога два, подобна агнчым, и глаголаше яко змий.
  12. И власть перваго зверя всю творяше пред ним: и творяше землю и вся живущыя на ней поклонитися первому зверю, емуже исцелена бысть язва смертная:
  13. и сотвори чудеса велика, да и огнь сотворит сходити с небесе на землю пред человеки.
  14. И льстит живущыя на земли, ради знамений, яже дана быша ему пред зверем творити, глаголя живущым на земли, сотворити образ зверю, иже имать язву оружную и жив бысть.
  15. И дано бысть ему дати дух образу зверину, да проглаголет икона зверина и сотворит, да иже аще не поклонятся образу звериному, убиени будут.
  16. И сотворит вся малыя и великия, богатыя и убогия, свободныя и работныя, да даст им начертание на десней руце их или на челех их,
  17. да никтоже возможет ни купити, ни продати, токмо кто имать начертание, или имя зверя, или число имене его.
  18. Зде мудрость есть. Иже имать ум, да почтет число зверино: число бо человеческо есть, и число его шесть сот шестьдесят шесть.
Поделиться:
Facebook ВКонтакте Twitter